http://livepage.apple.com/

Een Zeeuwse jongen op avontuur in de Tour de France 1948

“Vanaf dat moment wist ik wat ik ging doen die zomer. Erachter aan. Achter de Tour aan. Op de fiets.” Moules de Zélande is een verhaal over een zoektocht naar de waarheid en genoegdoening geteisterd door twijfels, verwarring en afzien op de fiets. Dit alles speelt zich af in het decor van de Tour de France van 1948, een heroïsch hoofdstuk in de Tourgeschiedenis. Misschien wel het laatste hoofdstuk van het pre-historische deel van die geschiedenis. Het boek is een lofzang op het leven, de romantiek en op de wielrennerij in het bijzonder.


Auteur: Jan-Willem Verkiel • 168 pgs • 18,95 euro
bestellen.html
Twee Antwerpse Diamantairs / 
Het verhaal van Irenabestellen.html
In 1941 word Philippe De Leon uit zijn bed gehaald en naar de hel van Auschwitz gedeporteerd. Hij had joden en ontvluchte Britse militairen geholpen om via Spanje het nazi-bezette Europa te ontvluchten. Drie jaar 
later, nadat hij uit het Duitse concentratiekamp is teruggekeerd, kan hij geen antwoord vinden op een steeds terugkerende vraag die zijn brein martelt: "Waarom ben ik, de zwakste van mijn lotgenoten, in leven gebleven?". 
Om het antwoord te vinden zal hij een lang traject moeten afleggen.

De Antwerpse diamantair Jaques Livornese was één van de vluchtelingen die Philippe destijds geholpen heeft. Het lot beslist dat hij na de oorlog deze man, nu een bekende figuur in de diamantwereld, weer zal ontmoeten. De twee mannen complementeren elkaar en worden vennoten. Samen zullen zij de hoogtijdagen van de Antwerpse diamanthandel meemaken.

Philippe ontmoet Irena, een gewezen gedeporteerde die als één van de weinigen uit de hel van Ravensbrück is kunnen ontsnappen. Ze worden hopeloos verliefd op elkaar en hij is de enige aan wie Irena haar afgrijselijke kampverhaal kan vertellen.

"Een uniek en meeslepend boek." - Jan Verheyen, cineast

"Een sterk en boeiend boek. Een prachtige 'half-non-fiction-roman'." 
- Ward Van de Veire, psycholoog/criticus.

Marcel Sluszny • 320 pgs • 19,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Het mysterie van de Brittanicbestellen.html
21 november 1916 zinkt de Britannic, het zusterschip van de Titanic, in de Egeïsche Zee. 1036 overlevenden, 30 doden. Dit is de setting van de nieuwe thriller van Van Loock & Sluszny. Een blik op de postvictoriaanse tijd met al haar praal maar ook haar preutsheid. De schrijvers openen een doos van Pandora. Was de Britannic wel een onschuldig hospitaalschip? Hoe manipuleerde het pas opgerichte MI5 het verloop van WOI? Waren alle slachtoffers onschuldig? Welk mysterie ontrafelde het duikersteam 92 jaar later op 120 meter diepte? Dit zijn maar een paar van de vragen die deze 'pageturner' oproepen. Intrige op het hoogste niveau en intens menselijk leed zorgen voor een gevaarlijke draaikolk. Toen en nu, werkelijkheid en fantasie, twee verhaallijnen die naadloos in elkaar stromen. 

Van Loock & Sluszny • 320 pgs • 19,5 eurobestellen.html

Moules de Zélande
bestellen.html
Le Couventbestellen.html
Een levensroman
bestellen.html
Na meer dan dertig jaar coaching was het voor auteur Marc Perneel (1953) tijd om even af te haken. Van alles afstand te nemen. Uit de dagelijkse routine stappen bracht een stilte en een leegte mee. En net van daaruit ontstond een leerrijk verhaal over onze krachten: liefde, dankbaarheid, mild zijn, vergeven, geloven in zichzelf, ademen als instrument. Vanuit deze levenservaring is er ook een website en een 'App' (Novum Gaudium) beschikbaar om je te helpen de moeilijkheden van het hedendaagse leven te overwinnen.

"Hoe bewust afhaken van onze dagelijkse sleur zoveel inzicht kan geven in ons denken, spreken en handelen."

Wat Pierre met zijn sabbat wil doen is duidelijk. Weg zijn en ondertussen de dingen op zich laten afkomen. Midden de natuur rond het oude vissersstadje Concarneau in Bretagne, Frankrijk. Een streek waar de eeuwenoude energie zo uit de grond borrelt. Zonder dat hij het weet, woont hij in alle rust en vrede boven de oude vestingen van een verdwenen klooster. Zijn natuurlijk groeiproces brengt hem waar hij onbewust al lange tijd naartoe streefde. Op zijn pad op zoek naar zichzelf ruilde hij 'geven en nemen' in om verder te leven met 'geven en ontvangen'. Hij gaf liefde en kreeg nog meer liefde. Hij gaf vertrouwen en kreeg meer zelfvertrouwen. Hij deelde zijn kennis en ervaring en kreeg in ruil nog meer zelfkennis en inzicht. Le couvent bewijst dat we allemaal een 'Pierre' kunnen zijn.

Auteur: Marc Perneel • 160 pgs • 17,95 eurobestellen.html